Saturday, 17 March 2012

CATIA Interview Questions And Answers

Group 1-
1) What is full form of CATIA?
Ans- It's Computer Aided Three-dimensional Interactive Application.
2) Who is developer of CATIA software?
Ans- A French Company  Dassault Systemes developed CATIA.
3) CATIA is written in which language?
Ans- CATIA is written in C++ programming language.
4) Can we use CATIA on Unix platform?
Ans-Yes CATIA works on Unix platform.
5) What is default units for Length, Mass, Time in CATIA?
Ans- It's mm, kg, sec respectively.
6) What are different conic sections available in CATIA?
Ans- Parabola, Ellipse and Hyperbola.
7)What dimensions are necessary to constrain ellipse?
Ans- Major axis, minor axis and distance from origin are required to fully constrain ellipse.
8) Enlist the different Co-ordinate systems?
Ans- Cartesian, Polar & Spherical Co-ordinate system.
9) What is thickness of surfaces?
Ans- Thickness of surfaced are tends to zero.
10) What is Kernel of CATIA?
Ans- C NEXT.

Creo Elements/Pro (Pro/E) Interview Questions And Answers

Group 2-
1) Creo Elements/Pro (Pro/E) uses which type of solid modeling?
Ans- It uses parametric, feature based, associative solid modelling.

2) Which feature in Creo Elements can add or remove materials from model and how?
Ans- Chamfer and Round are the features which can add or remove the materials from model. If you chose inside edge for these features then it will add material and if you chose outer edge then it will remove the material.

3) What is function of "Backup" option in Creo Elements/Pro (Pro/E)?
Ans- With "Backup" option you can save copy of file to different directory with same name other than working directory.

4) Use of "Save As" option in Creo Elements?
Ans- "Save As" option is used to create copy of file with different name in same working directory.

5) What is difference between config.pro and config.win in Creo Elements/Pro?
Ans- Config.pro is setting of  Creo elements units, search paths, map keys etc config.win is setting of
          interface.

Friday, 9 March 2012

Creo Element (Pro/Engineer) Interview Questions and Answers

Group 1-
1) What is new name of Pro/Engineer(Pro/E)?
Ans- It's Creo Elements/Pro.

2) Pro/E is product of which company?
Ans- PTC (Parametric Technology Corporation) it's US based company.

3) Which are extensions for following type of files in Creo Elements (Pro/E)
     a. Part  b. Assembly  c. Sketches  d. Drawings ?
Ans- Part- .prt, Assembly- .asm, Sketches- .sec, Drawings- .drw

4) Enlist the sketcher constraints used in sketches.
Ans- Make line or two vertices Vertical,
         Make line or two vertices Horizontal,
         Make two entities Perpendicular,
         Make two entities Tangent,
         Place point on the Middle of the line,
         Create same points, points on entity or collinear constraint,
         Make two points or vertices symmetric about center line,
         Create equal lengths, equal radii or same curvature constraint
         Make two lines parallel.

5) What is function of trail.txt file in Creo Elements (Pro/E)?
Ans- Trial.txt file records all the steps you are using during session if any case Pro/E crashes or power failure     occurs, you can retrieve your unsaved work by running trail file.

6) What are inputs required to execute Extrude command?
Ans- To use Extrude command all you need a closed cross section sketch and perpendicular distance.

7) What is use of config.pro file in Pro/E?
Ans- Config.pro is text file which stores all settings that define behavior of Pro/E during it's use.

8) What are Mapkeys?
Ans- Mapkey option gives you flexibility to create a macro for series of commands that you frequently using to keyboard shortcuts. Also you can add mapkeys as icons to toolbar.

9) How many Geometric tolerance symbols are there in Pro/E and which are they?
Ans- There are 14 different geometric tolerance symbols in Pro/E viz. Straightness, Flatness, Circularity, Cylindricity, Line profile, Surface Profile, Angularity, Perpendicularity, Parallelism, Position, Concentricity, Symmetry, Circular Runout and Total Runout.

10) What is Drawing.dtl file?
Ans- Drawing.dtl is a setup file used in drawings which define different formats, layouts, font size, dimension style etc.as per company company standards.
DOWNLOAD PDF

VISITORS

free counters